Artikel Terkini

Tips Memikat Hati Pelanggan Online

Buat duit dengan blog

Puteri tertarik pada satu artikel dalam majalah mingguan wanita tentang tips untuk memikat hati pelanggan online. Tips ini boleh dipraktikkan oleh sesiapa sahaja yang menjalankan perniagaan secara online untuk menambah bilangan pelanggan. Memandangkan ramai juga rakan-rakan blogger dan pembaca blog ini yang menjalankan perniagaan secara online, puteri rasa eloklah puteri kongsikan cara-cara untuk memikat hati pelanggan dan buat pelanggan puas hati ... Read More »

Cara Buat Pavlova Yang Sedap

Pavlova

Ada yang meninggalkan komen hari tu minta puteri kongsikan Cara Buat Pavlova. Bila sebut Pavlova yang sedap, mesti terbayangkan taburan buah-buahan segar diatasnya kan. Lagi banyak jenis buah-buahan yang segar, pasti lagi sedap. Sebenarnya puteri ni terer makan pavlova je, nak membuatnya tak pernah pula. Kenapa? Sebab takut sebelum buah-buahan tu jadi hiasan pavlova, dah masuk mulut puteri terlebih dahulu. ... Read More »

Punca Calon Gagal Dapat Kerja

Gagal

Apa punca seseorang calon gagal dapat kerja biarpun telah banyak menghantar permohonan dan menghadiri temuduga? Puteri terima email dari seorang individu yang hanya memperkenalkan dirinya sebagai Iza setelah dia membaca artikel Cara Untuk Lulus Temuduga. Pasti calon akan rasa tertekan bila beratus-ratus permohonan untuk jawatan kosong dihantar dan berpuluh-puluh temuduga dihadiri tetapi akhirnya hanya jawapan  negatif diterima. “Maaf, permohonan awak ditolak.” Antara ... Read More »

Garis Panduan Berdiet Yang Perlu Anda Tahu Dan Ikut

panduan diet seimbang

Berdiet pun ada garis panduannya. Kalau dipatuhi, pasti akan memberikan kesan yang diharapkan untuk memiliki tubuh badan yang sihat dengan berat yang ideal. Diet bukan untuk kurus semata-mata tetapi yang penting untuk kesihatan. Elak Tertekan – Kebanyakkan antara kita akan makan berlebihan ketika stress atau tertekan. Cuba kawal diri dari menjadikan makanan sebagai terapi stress. Jika rasa tertekan, lakukan aktiviti beriadah ... Read More »

Resipi Laksa Mudah Dan Sedap Permintaan Nenek

Resipi Laksa Penang

Puteri nak kongsikan resipi laksa mudah dan sedap yang puteri buat semalam. Puteri buat laksa atas permintaan nenek. Dari hari tu lagi nenek dah minta, tetapi setiap kali puteri pergi pasar ada je bahan yang kurang. Antara tak ada bunga kantan ataupun daun kesum. Kalau dua bahan utama ni tak ada, tak syok la buat laksa kan. Nenek puteri dah ... Read More »

Scroll To Top