Artikel Terkini

Jom Beli Belah Di MYCyberSale 2014

MYCyberSale

Rasanya ramai yang dah sedia maklum tentang MYCyberSale yang sedang berlangsung selama tiga hari berturut-turut bermula semalam 29 September 2014.  Untuk yang masih tidak jelas apa itu MYCyberSale … adalah jualan besar-besaran secara online di bawah teraju Pembangunan Multimedia Malaysia (MDeC). MYCyberSale ini melibatkan pembabitan hampir 4500 usahawan yang menjalankan perniagaan secara atas talian. Lebih dari 225,000 tawaran menarik disediakan. Pelbagai ... Read More »

Renew Lesen Memandu Secara Online

MyEG

Esok, 25 September lesen memandu puteri akan tamat tempoh. Tak sempat nak pergi JPJ atau pejabat pos, jadi puteri cubalah renew atau memperbaharui lesen memandu secara online di MyEG Services Berhad.  Mudah sahaja nak baharui lesen secara online ni, jimatkan masa..tak perlu nak tunggu nombor giliran atau beratur panjang. Mula-mula tu kena daftar dahulu , isi maklumat diri dan lepas ... Read More »

CPUV Nuffnang 18 & 19 – Bulan September

BE Nuffnang

Tadi buka dashboard Nuffnang nampaknya ada 3 CPUV yang sedang berjalan. Satu diterima dalam bulan Ogos, iaitu CPUV yang ke 16 untuk tahun 2014 dari HP manakala CPUV 18 dan 19 yang baru diterima bulan September ini datangnya dari RMK Autumn dan RWG Ice Age. Memandangkan puteri tak berapa aktif di blog, setakat artikel ini ditaip, puteri belum pernah lagi nampak ... Read More »

Resipi Asas Buat Doh Roti

cara membuat bun

Hampir setiap hari ada je yang mencari resipi asas buat doh roti. Bila dah ada resipi yang mudah untuk buat roti, senang nak olah dan variasikan resipi itu untuk dijadikan roti yang mempunyai inti yang pelbagai. Contohnya roti manis, roti kismis, roti inti kacang, roti inti sambal ikan bilis, roti sosej…dan sebagainya. Korang suka roti berintikan apa? Biarpun blog puteri ... Read More »

Happy Birthday Adik Manis

birthday

Seorang lagi geng September menyambut ulangtahun kelahirannya pada hari ini, 18 September. Dia ni adalah pengomen tegar kat blog puteri merangkap adik manis puteri yang memang comel dan peramah orangnya. Cuma sejak kebelakangan ni dia agak sibuk, tetapi tetap juga sudi singgah meninggalkan komen bila ada masa terluang. Siapa dia yang puteri maksudkan? Dia adalah Aisya, pemilik blog All About Life Puteri ... Read More »

Scroll To Top