You are here: Home > Mutiara Kata > Kata-kata Manis Itu Hanya Satu Permainan Hati

Kata-kata Manis Itu Hanya Satu Permainan Hati

Bermaknakah tiap baris kata-kata ataukah hanya dibibir saja? Setiap antara kita pasti pandai menyusun kata, tapi adakah kata-kata itu seikhlasnya menggambarkan apa yang kita rasa. Hari ni aku nak share sesuatu dengan you all untuk renungan kita bersama.

‘Kata-kata itu sebenarnya tidak mempunyai makna untuk menjelaskan perasaan. Manusia boleh membentuk kata-kata kepada seribu bahasa. Tetapi kata-kata bukan bukti unggulnya perasaan’

Memang teramat sukar sekali untuk sesiapa sekalipun meluahkan seikhlas-ikhlasnya apa yang ada dalam hati mereka. Ada kalanya kita terpaksa menyusun kata-kata demi untuk menjaga hati orang disekeliling, walaupun apa yang kita luahkan bukan apa yang kita rasa sebenarnya.

Apa tafsiran you all pula tentang kata-kata di atas tu?

About Puteri Kasih

Bukan seorang tuan puteri kayangan, cuma insan biasa yang meminati bidang penulisan. Mula aktif berblog sekitar tahun 2011. Seorang pencinta kucing dan bakal seorang novelis. Berpegang pada prinsip tewas tidak bererti gagal selamanya

6 comments

  1. Ramai yang berkata mereka ikhlas..tap ikhlaskah mereka? dan sejauh mana keikhlasan mereka?

  2. Action speaks louder than words.. :-)

  3. kata2 boleh dimanipulasi..even stakat saksi mulut pun tak boleh menang kat court.

    apa yg dirasa dlm hati, mungkin bukan sama sprti yg diluahkan..kata yg kluar tu boleh dikawal melalui minda.
    kadang2 perbuatan tu yg mentafsirkan perasaan sebenar2nya..

    • yup betul tu..sebab tu kalau nak tahu hati seseorang tgk pada kelakuannya dan bukan mendengar dari tutur katanya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top