You are here: Home > Sharing > Jenis-Jenis Makanan Di Hari Raya

Jenis-Jenis Makanan Di Hari Raya

 

Mentang-mentang semua tengah mood raya, entri pun dah mula berkaitan tentang raya. You all semua dah buat persiapan belum? Sure ramai lagi yang kat dapur tu tengah sibuk membakar biskut raya kan. Ada pula yang kat luar rumah tengah mengacau dodol atau membakar lemang. “Nak Puteri tolong tak? Kalau nak, jap lagi Puteri sampai..hehe.” Sebut tentang dodol dan lemang, teringatkan pelbagai juadah lain yang biasanya di hidangkan di pagi raya. Jom kita kongsikan apa jenis-jenis makanan yang wajib ada di pagi raya.

LEMANG

 

KETUPAT

 

KETUPAT PALAS

 

RENDANG

 

DODOL

 

KUAH KACANG

 

SERUNDING

 

KUIH BAHULU

AYAM MASAK MERAH

 

Ini antara makanan yang kebiasaannya dihidangkan. Pastinya setiap rumah ada juadah istimewa yang berbeza. Kongsi-kongsikan la apa juadah yang istimewa di rumah you all pula.

 

P/s gambar hasil carian Mr. Google

 

 

About Puteri Kasih

Bukan seorang tuan puteri kayangan, cuma insan biasa yang meminati bidang penulisan. Mula aktif berblog sekitar tahun 2011. Seorang pencinta kucing dan bakal seorang novelis. Berpegang pada prinsip tewas tidak bererti gagal selamanya

8 comments

  1. kalau kat tempat kitorg ni ade satu juadah yg ala2 ketupat jugak.. ktorg panggil kelupis.. =)

  2. selamat hari raya. suka almonnd london:-)

  3. Ketupat pulut dan ayam masak merah..hehee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top