Home > Sharing > Khasiat Roti

Khasiat Roti

Roti | Khasiat Roti | Kebaikan Roti | Roti sering menjadi makanan kegemaran kita. Selain nasi, roti juga seringkali dijadikan antara menu yang utama. Seperti nasi, roti juga mampu memberi tenaga kepada badan kita.

Menurut kajian, roti mengandungi lebih banyak karbohidrat, protin, kalsium dan besi berbanding dengan nasi putih yang kita selalu makan.

Kini dipasaran terdapat pelbagai jenis roti yang boleh menjadi pilihan. Dan pastinya kita semua mempunyai roti kegemaran yang tersendiri.

Apa jenis roti kegemaran korang?

 

Sebut tentang roti, disini puteri nak share keputusan Just For Fun #8 dimana peserta perlu mengira jumlah roti dalam gambar yang diberikan. Korang memang pandai kira kan. Antara 6 peserta, 5 daripada korang berjaya menjawab dengan tepat :)

Jawapan yang betul :- 36

Tahniah kepada yang betul. Tunggu pusingan ke 9 nanti. Untuk mengetahui kedudukan terkini, sila lihat di sidebar blog puteri yer.

 

 

Incoming search terms:

(Visited 374 times, 1 visits today)

4 comments

  1. akak suka roti fiber massimo yg peket hijau tu.. seperti yg kita tau roti fiber adalah lebih baik daripada roti putih, tapi rasa roti fiber tu ramai juga yang tak boleh nak telan, termasuklah akak ni.. hehehe tapi roti fiber massimo ni agak light dan sedap..

  2. sila support roti gardenia sbb milik usahawan muslim :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>