You are here: Home > Isu Semasa > Proton Preve

Proton Preve

Proton Preve | Proton Preve adalah model kereta keluaran terbaru Proton mengantikan nama Proton P3-21A.

Ramai dah mula membandingkan Proton Preve dengan Toyota Vios dan juga Honda City. Namun apa yang pasti Proton Preve mempunya beberapa kelebihan yang tersendiri dan yang paling ketara adalah perbezaan harganya yang boleh dikatakan jauh lebih murah berbanding harga kedua-dua model kereta itu.

Berikut adalah perbandingan antara Proton Preve dengan Toyota Vios dan Honda City :-

 

Apa pendapat korang mengenai model PROTON PREVE ni?

 

SUMBER

About Puteri Kasih

Bukan seorang tuan puteri kayangan, cuma insan biasa yang meminati bidang penulisan. Mula aktif berblog sekitar tahun 2011. Seorang pencinta kucing dan bakal seorang novelis. Berpegang pada prinsip tewas tidak bererti gagal selamanya

30 comments

  1. santek gak kan PK..tapi regenya mahal gak :) takpe la afzal stay je ngn honda :)

  2. wah.. mcm best jer… nak gak tukarkan honda ex aku.. tapi aku pakai honda ex5 jer.. boleh ek..

  3. wow!! terbaik laa….model proton terbaru ni..puteri :)

    sesuai dgn usia proton yg dah puluhan tahun dlm industri permotoran. :)

    bergaya dan reka bentuk yg terkini. :)

  4. cantik gak..tp harga..huhu..

  5. dari segi torque & hp mmg best tapi shape x lawa, huh…

  6. kalau proton ni byk tunjukkan improvement mcm ni di masa2 akan dtg, x mustahil nnti rakyat malaysia tak pandang dah kereta keluaran luar.. kan sis?

    • betul tu aisya…lagipun kalau kualitinya dah setanding dengan produk luar…lebih baik kita beli produk tempatan je kan

  7. tunggu puteri beli…nak tumpang …:)

  8. plan nak beli ke?

  9. Salam..kalau tgk spec preve ni,mmg standard international..
    berbaloi..ruang dlm nye luas..dan dari segi safety jgk standard international..insyallah proton boleh pergi jauh lagi!

  10. Syabas to Proton…cuma..knapa harga Proton di M’sia lebih MAHAL dari harga yg diekspot…contoh paling ketara di negara arab harga proton SEPARUH harga lebih murah dari di negara M’sia sendiri….duti eksais tax tak perlu lah tinggi sgt utk kereta buatan M’sia ni khusus utk rakyat M’sia sendiri…baru lah terasa rakyat dihargai & rakyat mnghargai kereta buatan tempatan…wahai AAM …tolong lah CELIK sikit…

    • kalau harga lebih murah, puteri yakin ramai yang akan menggunakan kereta buatan malaysia kan..lagipun kereta keluaran tempatan pun dah hampir setanding dengan kereta yang diimport

      • hmm apa yang dikatakan Otai mmg betul :)
        eksport + cukai dekat luar negara = harga kereta kita murah jika dibandingkan dengan harga yang dijual dekat malaysia :)

        lagipun harga dia agak tinggi hampir rata2 sama ngan harga Mazda 2, Vios, Honda City, Suzuki Swift, Ford Fiesta ….. :)

        so terus terang – kalau ada RM 80k dalam tangan …. tetap SUZUKI, MAZDA, HONDA, TOYOTA, FORD – di dalam hati :) sorry to proton :) even you out RM 150k Car with potential same like import car (RM 200k), we still buy import car :D….

  11. hehe..Proton punya turbo…layan ja bg org lain r n d beli…nanti pas 3 atau 5 tahun tgk la hasil…apa pun design kira so2…cuma enjin yg kena tgk ketahanan…

  12. kereta proton terbaru nie rasa nya memang terbaik.

    sebab dikataka boleh lawan kereta import luar negara.
    tahniah kerana maju setapak.
    tapi rasanya mahal ckit.
    tapi xkisah kalau kualiti rosak

  13. Kereta ni lebih baik dari Civic, Altis dan Forte.

  14. apasal design dia lebihkurang naza forte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top