You are here: Home > Pendapat > Perkara Yang Tidak Digemari Di Facebook

Perkara Yang Tidak Digemari Di Facebook

Puteri yakin korang semua ada profile facebook kan. Dan pastinya dalam sehari sekurang-kurangnya sehari korang akan login masuk.

Jadi puteri nak tanya dengan korang ni, apa perkara yang paling korang tak gemar di facebook?

Antara perkara yang puteri tak suka di facebook ialah :-

1) Bila ditag dengan gambar yang langsung tiada kaitan especially yang boleh menyakiti atau melukakan hati. Contohnya ada orang tag puteri dengan gambar kucing yang diseksa dan hampir mati. Kalau ditag gambar sebegitu, sememangnya puteri akan untag sebab tak sampai hati nak tengok gambar sebegitu terpamer di wall puteri.

2) Bila nak minta klik iklan baru nak tegur kat chat, itupun bukannya nak say ‘hi’ dulu ke apa. Terus send kat inbox..’tolong klik iklan ni‘ atau ‘sila like page ni‘. Kalau member-member rapat yang send, puteri tak kisah nak like atau klik iklan. Tak minta pun puteri akan buat dengan ikhlas hati. Tapi kalau selama ini tegur puteri pun tak..tup tup suruh klik iklan atau like. Memang minta maaf la yer, puteri tak akan buat.

3) Unfriend dan refriend. Perkara ni memang buat puteri geram. Lepas dah add, unfriend. Benda ni still leh terima sebab mungkin rasa tak suka berkawan dengan puteri. Bukan hak puteri untuk menghalang andainya ada yang nak unfriend. Tapi lepas sehari dua hantar friend  request semula. Alahai memang geram bila ada kes macam tu. Selalunya kalau orang tu tak beri alasan, memang puteri akan abaikan je friend request yang sebegitu sebab pada puteri persahabatan perlu dihargai.

So korang, apa pula yang korang tak suka di facebook?

p/s time untuk masak

 

 

 

About Puteri Kasih

Bukan seorang tuan puteri kayangan, cuma insan biasa yang meminati bidang penulisan. Mula aktif berblog sekitar tahun 2011. Seorang pencinta kucing dan bakal seorang novelis. Berpegang pada prinsip tewas tidak bererti gagal selamanya

35 comments

  1. yea.. betul tu kak puteri.. sy pun kadang2 menyampah dengan perkara yang sama. lagi menyampah kalau ada orang promote iklan suruh join dorang punya MLM

  2. x suka guna perkataan ringkas yg kdg2 pening nk baca.. :)

  3. ayie pun dah mcm2 merasa di fb nih…mula2 dulu sedih jugak bila kena unfriends…tapi bila difikir2 balik mereka yg rugi sbb x jadi friends fb ayie….hahaha3 :P

    • ha ah dulu puteri pun tertanya kenapa ada yang unfriend..tapi lepas tu puteri sedar..puteri tak rugi pape pun..hehehe

      • sama laa…ayie pun berfikir mcm tu..hehe :)

        bila org buat kita mcm tu…lebih baik kita berfikiran positif..dan jaga hati kita sendiri kan…? ^___^

  4. Samalah kita Cik Puteri :D hee. Saya tak suka jugak orang yang setiap minit update status, asyik muka dia saja kat home facebook kita. -.- haha. Twitter kan ada, sign up twitter. Setiap minit boleh update status :D hahaha

  5. bahana facebook.hahaha

  6. paling tak suka org post gambar2 ngeri dan meloyakan hisss

  7. klau yg paling latest, sy agak serabut tgk timeline tu, huh…

  8. Salam ptri :)

    Lana kalau nak tulis benda tak digemari kat sini..mau jadi entry smbgn plak,hak3.

    Antara yg tak bpe suka, bila orang tag gambar baju2,aksesori dan sewaktu dgnnya.. rimas gila. Tak payah tag2 la..sbb, kita dah besar, kita nak beli baju, tahulah kita cari sndiri baju2 smua tu..hik3

    lagi..yang suka share2 ni..menda pe lah yg diorg duk share ni..bnyk merapu rapan dari yg elok..sumber lak tak tahu dri mana..asal suka, asal ada ayat bek2 skit, terus nak share.

    eii, kang jdi sesi luahan prasaan plak kt sini,kih3

    • slm malam lana :)

      nak wat entri sambungan kat sini pun leh je :P

      puteri selalunya akan untag je kalau ditag dengan baju dan aksesori…hikk

      yang bab share tu memang ramai juga yang share kan..tapi janji tak tag puteri dah…hehehe

  9. kena setting balik la camni…hikkk :)

  10. paling x suka org tag gmbr2 yg ngerikan atau menakutkan..

  11. Aku paling tak suka…
    Bila orang suka sangat tulis status dia dengan ayat seperti…
    “Bosannya hari ini….”

  12. tang tag gambar tu pun sy x suke :P

  13. takde apa yang saya tak suka sebab selalu terhibur dgn status yang macam2..nak tag ke unfriend ke, terpulang..ada status yg saya tak suka saya kutuk dlm hati *tak pasal2 org tu dpt pahala* :D

  14. saya plak dah sangat jarang guna FB, tp yg pelik apsal ramai yg nak add, bila tgk gambar x kenal, bila x kenal, x accept lah, ntah sapa sapa ntah, tu yg x suka

    • puteri pun kalau ada org tak dikenali add, memang puteri tak accept..kang penyangak ke apa..nyaye je..hikk

  15. sy suke yg no 3 tu.. hahaha.. tp ade la sebab2nye.. cth mcm bile org tu asyik post status/gmbr/share suma pasal politik atau iklan2 yg merapu ke.. mmg sy remove terus la.. mencemarkan newsfeed je.. huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top