You are here: Home > Kucing > Kucing Dua Wajah, Venus

Kucing Dua Wajah, Venus

Seumpama lirik lagu Michael Jackson…Its black or white…tapi ini its black or brown..hehe

Inilah Venus, seekor kucing yang dilahirkan dengan dua warna yang berbeza di wajahnya. Nampak unik dan pelik kan. Namun inilah kebesaran Sang Pencipta.

Pada awalnya ramai yang menyangkakan wajah kucing ini diwarnakan malah ada juga yang menganggap ianya cuma teknik photoshop namun hakikatnya Venus sememangnya dilahirkan sebegitu. Tengok warna matanya juga berbeza kiri dan kanan.

Kini venus dikatakan semakin popular di laman web setelah videonya di upload di youtube dan juga memiliki fanpage tersendiri. Malah Venus juga dikatakan bakal membintangi videoklip penyanyi Lady Gaga.

Jom layan videoklip Venus

p/s di sebalik setiap kejadian pasti ada hikmahnya

About Puteri Kasih

Bukan seorang tuan puteri kayangan, cuma insan biasa yang meminati bidang penulisan. Mula aktif berblog sekitar tahun 2011. Seorang pencinta kucing dan bakal seorang novelis. Berpegang pada prinsip tewas tidak bererti gagal selamanya

47 comments

  1. Wahhh.. Tak sangka ada jugak kucing dua wajah macam ni :) hee

  2. Baru tgok kt paper ri ni..huu
    cam musykl jgk..mcm kene wrne je sblh tu..tp lau dwrnakan, cmne dgn mate dia tu kan..eh, tapi sblm ni mcm penh tgok kucing yg sblh mte wrne lain2 jgk..heee..xkesala..semua pun ciptaan Allah.. =)

  3. venus ni kucen dari negara mana puteri?

    tompok nya yang unik lain dari kucen lain…ayie x pernah tgok lagi kucen tompok macam tu… :)

  4. nampak macam spiderman 2 versi pun ada

  5. wahh, bukan saja kaler muka separuh2.. kaler mata pun sebelah lain2, huh…

  6. memang pelik tapi betul..kes ni dekat kg sy awak..dekat kota belud sabah…sy ada buat entry pasal ni tp x post lg..huhuh

  7. pasti popular nanti venus nie macam penyanyi gangnam tu.hehe

  8. tulah…mula mula tengok macam susah nak percaya kan :)

  9. ha ah kat wajah..rasanya kat ekor adalah hitam hitam sikit kalau tak silap puteri :)

  10. wah menarik
    bukan cat ker nih? heheheh

  11. comel kan venus? teringin nk ada kucing mcm tu.. hehe

  12. ingatkan cat tadi rupanya ori.. Allah maha kuasa kan

  13. Tanda-tanda Kebesaran Yang Maha Esa. Telah berlaku banyak perkara-perkara di luar batas pemikiran manusia ketika ini.

  14. hmm..agak comel jgk kucing nie..

    warna dia garang jgk…

    belang2~

  15. cantek, comel dan unik.. geram tgk..hehe

  16. oh ingatkan kaler muka jer rupanya mata pun lain eh..unik sungguh ciptaan Dia :)

  17. subhanallah.. kuasa Allah.. jarang dapat jumpa kucing camni

  18. boleh jadi artis kucing ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top