You are here: Home / Santai / Korang Bijak?

Korang Bijak?

Semalam puteri buat entri INI. Hari ini puteri nak test korang. Nak tau sama ada korang fokus atau pun tak. Boleh kan?

Korang hanya perlu berikan jawapan kepada 5 soalan dalam entri ini dalam ruang komen dibawah nanti.

Are You Ready?

1) Korang masuk satu acara perlumbaan. Korang lari laju-laju sebab makan biskut tiger. Tiba-tiba korang berjaya memintas peserta di tempat kedua. Jadi sekarang ni korang di tempat keberapa?

2) Aaron Aziz pun masuk bertanding. Tapi dia terlupa pula nak makan biskut tiger. Dia hanya berjaya memotong peserta di tempat terakhir. Jadi dia di tempat keberapa sekarang eh?

3) PERHATIAN : SILA JANGAN GUNAKAN MESIN KIRA-KIRA. PEN DAN KERTAS JUGA TIDAK DIBENARKAN UNTUK SOALAN INI. CUBA KIRA MENGGUNAKAN MINDA YANG FOKUS :

1000 tambah 40 tambah 1000 tambah 30 tambah 1000 tambah 20 tambah 1000 tambah 10 =

4) Bapa Hawa ada lima orang anak gadis. 1) Mama 2)Meme 3)Mimi 4)Momo . Apakah nama anak gadis yang terakhir?

5) Seorang bisu pergi ke kedai. Dia ingin membeli berus gigi. Kerana tidak mampu untuk bercakap. Dia terpaksa menunjukkan aksi seakan sedang menggosok gigi. Kemudian datang pula seorang yang buta. Dia ingin membeli spek mata. Bagaimana caranya untuk si buta itu menyampaikan hasratnya kepada si penjual?

Dah ada jawapan? Jangan segan untuk menjawab di ruang komen dibawah ini. Kalau korang berjaya menjawab kelima-lima soalan itu dengan tepat. Puteri akan review blog korang :)

p/s I miss my hero :'(

 

 

About Puteri Kasih

Bukan seorang tuan puteri kayangan, cuma insan biasa yang meminati bidang penulisan. Mula aktif berblog sekitar tahun 2011. Seorang pencinta kucing dan bakal seorang novelis. Berpegang pada prinsip tewas tidak bererti gagal selamanya

35 comments

  1. he…he…. adoi puteri kasih ni saja dera OKje pagi-pagi tau….
    1) tempat pertama
    2) tempat kedua terakhir
    3)5000
    4)Mumu
    5) pakai ajelah cermin mata yg ada kat kedai tu…. hu….hu…

  2. Garu kepala…garu kepala….demmmm…
    1) Tempat PERTAMA!!!
    2) Kedua terakhir!
    3) 4100
    4) Mumu
    5) ==” yg buta ni…errrr….kenapa dia nak pakai spek mata kalo dia buta…errr… eyh…diakan buta…bukan bisu…cakap ajala dia nak spek mata…laaaaaaaaaaaa… haha

  3. 1) No.2 la kak..sebab die amik tmpt org yg no 2..
    2) mane bole die ptong tmpat terakhir..absi die no bape?
    3) 4100
    4) Hawa laa…
    5) Penjual tu kan xbisu dan Buta..so die nampak la ape org2 tu nak.. :)

  4. 1. tempat pertama
    2. ke dua
    3. 5 ribu
    4. mumu
    5. di tunjuk mata

    kekekkeke teka aje semuanya

  5. 1. tmpt ke-2 laa…

    2. kedua terakhir.

    3. 4100.

    4. hawa

    5. dia ckp je la dia nak spek mata…

  6. hahaha.. *buat cepat2 sebab nk g lunch*

    1) tempat kedua..
    2) tempat terakhir..
    3) 4100
    4) Hawa
    5) cakap je la, dia bukan bisu pun.. buta saje.. =)

  7. salam awak..haha..memang memeningkan kepla..kalo sekali ingat memang jwbnnya senang tapi sebenarnya ada disebalik jwban tu..hhhmmm….hehe…izin share ye awak.. :).. sy x bijak..:(

  8. 1. Tempat kedua
    2. Tempat kedua terakhir
    3.4100
    4.momo
    5.cakap sebab yg buta tu x bisu

  9. aik belum ada yg antar jawapan ehhh…

    1. ke dua ler
    2. susah ehhh.. cam ne dia potong peserta tempat terakhir? Dia nombor brp sebelum tu? terakhir akhir? maybe disqualified sbb tak makan biskut tiger.
    3. kalau tambah tu maksudnya +, maka jwpnya = 4100
    4. lupa lak nak tanya bapa dia…. sori ehhh..
    5. yg buta tu cakap jer lah dgn jurujual. Err dia tak bisu gak kan???

  10. seminggu dua nie HP kurang blogwalking kerana beberapa masalah yang tidak dapat dielakkan.

  11. 1. tempat ke-2
    2.tempat ke-2 terakhir..kot;p
    3.5000
    4.hawa
    5.cakap la mintak nk spec mata..si buta tak bisu..haha

  12. 1.tempat pertama
    2.Aaron aziz jadi tempat kedue last :D
    3.4090
    4.Hawa ^.^
    5.Die cakap aje sebab die xbisu ^^

  13. scary je jwb soalan…debor2….hihi….

  14. ayie teka jer laa…siang tadi dah fikir…mlm ni nak jawap pulak.. :)

    1) tempat pertama
    2) tempat kedua akhir
    3) 5000
    4) Mumu
    5) cakap jer laa nak beli spek mata :)

    fuuuhhh…akhirnya berjaya jgak jawap semua soalan :D

  15. saya cuba :
    1) saya tempat pertama
    2) Aaron tempat kedua dari akhir
    3) 5000
    4) Hawa
    5) “Apek, saya mau beli spek mata” (si buta x bisu & boleh berckp)

    Harap2 betui semua jwpn..hihi

  16. keliru..tak tahu. apa jwpnnya?

  17. 1) jawapannya tempat pertama

    2) jawapannya tempat ketiga

    3) jawapannya 5000

    4) jawapannya Mumu

    5) buat bentuk O pada kedua-dua belah tangan dan letakkan di mata…
    hehe :) betoi ka dak xtau la…

  18. Salam. Ur blog really nice!=) Huhu tak sempat nak test diri sendiri lagi. Ngee.. Jom baca kisah penipuan lelaki durjana ni! http://www.aimisyahirah.com/2012/10/laporan-polis-telah-dibuat-terhadap.html

  19. nak cuba la. hehe..
    1- pertama
    2- kedua
    3- 100040100030100020100010
    4- mumu
    5- err gosok2 mata kot. haha..

  20. sila rujuk jawapan diatas, ahaks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top