You are here: Home > berita > Tersilap Buka Pintu Tandas Dalam Penerbangan

Tersilap Buka Pintu Tandas Dalam Penerbangan

Pernah tak sesiapa antara korang tersilap masuk tandas?  Puteri pernah melihat seorang wanita tersilap masuk tandas lelaki masa tu puteri sedang menunggu adik sepupu puteri keluar dari tandas wanita.

Pelik juga sebab wanita tu langsung tak perasan, walaupun time dia masuk tu ada seorang lelaki yang keluar dari tandas tersebut. Dan yang lawaknya, wanita tu yang pandang lelaki tu semacam, sedangkan dia yang tengah tersalah masuk tandas lelaki..hehe

Tapi untuk entri ini puteri bukan nak ceritakan tentang itu, sebab mungkin wanita tu tergesa-gesa kot sampai tak perasan (kena bersangka baik). Sebenarnya puteri nak share dengan korang tentang berita yang puteri baca tadi.

Kisahnya seorang lelaki warga emas berusia 52 tahun yang sedang dalam penerbangan dari Bali ke Hong Kong, telah tersilap membuka pintu kecemasan kapal terbang yang disangkakannya pintu tandas.

Apabila disoal, warga emas itu memberitahu bahawa dia menyangkakan pintu tersebut pintu tandas. Lagipun itu kali pertama dia menaiki pesawat.

Alahai kesian warga emas tu kan. Tak boleh nak salahkan dia sebab dia tak sengaja kan. Tapi syukurlah dia tak dapat membuka pintu kecemasan itu dan sempat juga dihalang oleh kakitangan kabin. Tak nak bayangkan kalau dia berjaya membuka pintu kecemasan kapal terbang tersebut.

Permulaan Yang Baru Di Blog Kedua !!

p/s banyak komen belum di balas…hukkk

About Puteri Kasih

Bukan seorang tuan puteri kayangan, cuma insan biasa yang meminati bidang penulisan. Mula aktif berblog sekitar tahun 2011. Seorang pencinta kucing dan bakal seorang novelis. Berpegang pada prinsip tewas tidak bererti gagal selamanya

45 comments

  1. hahahaha ada jugak cam gitu,nenek ke atok?yela,kesian kat dye,dah jadi warga mas baru de pluang nek flight ag kn

  2. sebenarnya warga emas tu nak ambil angin luar, tu yang cover line cakap salah pintu tandas, ahaks

  3. ayie yg belum warga emas ni pun x pernah lagi merasa naik kapal terbang…tapi x kisah kot…apa nk malu sbb dia kan baru pertama kali…tak berapa faham lagi tu…hehe

    • tulah.. tapi sepatutnya dia tanya kan kalau tak tau…tindakannya hampir mengorbankan nyawa kesemua org dalam penerbangan tu

  4. Kecian sungguh nenek tu
    Tak terbayang kalau salah buka. Hujuhuhu

  5. warga emas. mgkn x perasan signboard pintu tandas ngan pintu kecemasan.

  6. Nasib baik lah pintu kecemasan tu tombolnya bukan mcm pintu tandas, i.e sonang dibuka. kalu tak siap kemalangan paling trajis abad ini.
    Btw, kawe pernah TER masuk tandas wanita (TAK SENGAJA).. Terus kuar bial menyedari tiada tempat buang air yg gitew-gitew….

  7. haru jugak tu bila terbuka pintu kecemasan dalam kapal terbang…bahaya…

  8. klau buka pintu tu abis semua org jadi layang2 kt luar :)

  9. oh bahayanya
    ohh…x nak bayangkan juga
    ngeri !

  10. perghh kalau trbukak pintu emergency 2 almarhum ler jawabnyer..hehe

  11. percaya atau tidak, saya masih belum pernah merasai cemana bestnya naik kapal terbang. Selama ni balik kampung naik bas saja atau drive kereta sendiri.

  12. waaahhh.. kalau dia terbuka tu mau jatuh trus dr langit…. >.<'

  13. iskkkkk….kes terukk dah tu…mujur la xdpt bukak..huhu

    bw ur blog..jmput datang rumah sy juga :))

  14. mujur la tak terbuka pintu kecemasan tu kan..mesti dubdab2 jantung krew tu

  15. nasib baik takde pape kan..

    p/s : tak suke masuk toilet dalam kapal terbang. tak selesa. lgpun slalu duduk seat tepi tingkap, satu hal lagi nak minta laluan dari org yg dduk sblah.. huhu

  16. sy org miskin. apa itu kapal terbang,..

  17. pergh..bhaya gak tu..slmat x berjaya bukak.. :)

  18. nasib sempat di halang kalau tidak..

  19. yang penting semuanya selamat :)

  20. aaaaa.saya pun ada kisah org terbuka pintu tandas saya..Alhamdulillah la yg tbuka wktu ambil wudhu kalau tidak,malunya diriku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top