You are here: Home / sukan / Penyokong Harimau Malaya Kecewa?

Penyokong Harimau Malaya Kecewa?

Rata-rata penyokong Harimau Malaya kecewa dengan kekalahan Malaysia kepada Singapura dalam perlawanan kumpulan B Piala AFF Suzuki 2012.

Apa sudah jadi dengan hero-hero Harimau Malaya? Macam mana boleh tewas ni?

Tak perlu la kecewa. Lagipun dah kalah 0-3. Dah tak boleh buat apa dah. Bukannya macam game online boleh replay.

Bola itu bulat, bilangan pemain sama…jadi apa puncanya kita kalah? Sebab eksperimen tak menjadi? Hurmm fikirkanlah sendiri.

Semoga ada senyuman di wajah penyokong apabila Malaysia bertemu Laos pada  28 November nanti.

p/s Siapakah yang bakal dikutuk? Nantikan entri review bloglist pertama di entri akan datang.

About Puteri Kasih

Bukan seorang tuan puteri kayangan, cuma insan biasa yang meminati bidang penulisan. Mula aktif berblog sekitar tahun 2011. Seorang pencinta kucing dan bakal seorang novelis. Berpegang pada prinsip tewas tidak bererti gagal selamanya

42 comments

  1. masa lawan persahabatan dgn pasukan bangladesh ari tu pun dah tau bila lawan kejohanan sebenar piala AFF suzuki pasukan negara akan hadapi masalah…

    apapun semoga harimau malaya akan kembali mengaum dlm perlawanan seterusnya :)

  2. sangat lah frust malam tadi.. kalau kalah main ok xpe la jgk.. ni main hampeh.. bangkitlah Harimau

  3. tol..sbb tu yaya xska tgok bola…
    main perasaan…nti lau kmpln yg kta sokng xmenang kan kuchewaa..
    hehe..mls nk lyn bola..yg owg dok sbuk kejar bola bulat yg kecik tu..
    haha

  4. tulah…macam takde fight je..hukk

  5. akak tak tengok semalam kalut buat durian crepe :)

  6. tau takpe..harap diorang akan bangkit semula kan

  7. dgr berita gopal saje nak ekprimen sbb mcm thn 2010 perlawanan pertama dgn singapura malaysia tewas 5-1 tp akhirnya malaysia juga yg juara piala aff suzuki tahun tu..hehe…

    eksprimen lah sangat..itu lg alsan gopal..baru2 ni perlawanan persahabatan dgn bbanglades seri 1-1 gopal kata sebab seri bau badan pemain bangladesh terlalu ekstrim bau melampau..hahaha..

    er..awak sori x balas jejak melalui shout..hehe..

    • sepatutnya masa perlawanan persahabatan la buat eksperimen..bukan sekarang kan

      ada juga terbaca tentang bau badan tu..abis dengan pemain singapura plak? terlebih bau perfume ke? hehe

      eh takpe..hehe

  8. salah pemain gak. nak macam x nak maen je. dpt bola je, sat lg hilang bola. last2 game lak, mcm mls nak kejar bola je. tggu bola dpt kat kaki.

  9. Kekalahan pertama mungkin menyebabkan akan berkurangan dari penyokong untuk perlawananan akan datang.

  10. nasib la labu.kalah pun kalah laa

  11. ramai giler ooo kat kedai mamak semalam tp hampa kalah

  12. kahwin tak boleh dijadikan alasan..personal dan tanggungjawab takleh digabungkan..haha

  13. mungkin bola kita sekarang berada di bawah macam roda sekejap di atas skjap di bawah. tapi saya terus sokong harimau malaya sampai bila2!

  14. owh, sy x bole comment lebih2 sebab x sempat tgk game klmarin tu, huh…

  15. hmm..patotnya jgn letak APEK as goal keeper…dia dah semangat naik pelamin tu.. hehe

  16. CP terlalu neves sampai tak tgk , sebab macam dah dapat jangka dah :P

  17. tengok la nanti, dapat ke x tak harimau malaya pertahankan piala tu

  18. bace twitter je sis.. mcm biasa.. ramai pengulas tak berbayar.. bace pun tau mesti lg frust kalau tgk.. huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top