You are here: Home > Resipi > Cara Mudah Membuat Biskut Raya Yang Sedap

Cara Mudah Membuat Biskut Raya Yang Sedap

Dua tiga hari ni puteri perasan, dah ada orang mula mencari keyword cara membuat kuih raya tradisional dan juga resipi untuk membuat biskut raya moden. Amboi dah tak sabar nak raya ke tu?

Kalau korang diberi pilihan, mana satu yang menjadi idaman…kuih raya tradisional seperti bahulu, bangkit kelapa dan samprit atau biskut raya moden seperti london almond, biskut cornflakes dan biskut chocolate chips?

Kuih Raya Yang Sedap

Kalau puteri kan, puteri tak kisah biskut raya tradisional atau moden, tapi yang penting adalah biskut tu homemade. Rasa biskut yang dibuat kat rumah tu memang jauh bezanya dengan biskut yang dijual kat pasaran. Biskut buatan mesin selalunya macam tak cukup bahan je. Rasa tepung je lebih. Betul tak?

Dan puteri yakin sebab itu juga, dah ramai sekarang ni yang lebih suka membuat tempahan biskut raya, tak kira la kuih raya tradisional atau yang moden. Memang boleh buat duit kalau kita jual kuih raya homemade, pasti ramai yang teringin nak tempah.

Alasan tak reti nak buat biskut raya atau tak ada resipi yang sesuai bukan lagi masalah sekarang ni dengan adanya Cara Mudah Membuat Biskut Raya Yang Sedap.   

Jika korang ada merancang untuk membuat pendapatan sampingan dengan menjual kuih raya untuk hari raya yang bakal menjelma ataupun korang nak buat biskut raya sendiri untuk keluarga dan sahabat handai yang berkunjung tiba, bolehlah mendapatkan panduan membuat biskut raya yang sedap lagi mudah ini.

Puteri pun nak mendapatkannya. Nanti kalau ada masa terluang bolehlah puteri mencuba resipi-resipi biskut raya yang mudah yang disertakan dalam panduan tersebut. Mungkin nanti boleh juga puteri buat pendapatan sampingan mengambil tempahan buat biskut raya pula :)

p/s nak sambung balas komen dulu ^_^

 

About Puteri Kasih

Bukan seorang tuan puteri kayangan, cuma insan biasa yang meminati bidang penulisan. Mula aktif berblog sekitar tahun 2011. Seorang pencinta kucing dan bakal seorang novelis. Berpegang pada prinsip tewas tidak bererti gagal selamanya

55 comments

  1. erk, xpernah buat. hehe

  2. kozumi suka makan kuih tradisional, terutama kuih bahulu cicah ngan teh O panas…nyum2….

  3. Bagus ni..nice sharing ,thanks puteri
    mmm… nak kuih raya tradisional

  4. betul betul betul..akk pun tak kisah biskut tradisoanal atau moden, janji sedap heee

  5. ehem dah bercakap biskut raya nmpk..mcm bulan puasa je

  6. huhuhu..besa r wak…raya kan nak dekat da~ jom bat kueh~

  7. Kita xtau buat biskut raya, harapkan biskut makmur, popia simpul & cornflakes madu je hehe..

  8. ingatkan puteri yang dah semangat nak buat biskut raya… kalau dekat kuching, this time diaorang memang dah sibuk buat persiapan gawai… hehehe…. saya paling malas buat biskut raya… lagi suka buat kek lapis… hehehe

  9. ada beberapa lagi kata kunci mengenai hari raya yang semakin ligat berlegar di google la ni…. semuanya akan saya publishkan satu persatu berserta dengan SEO… he he he.

  10. assalamualaikum.
    betul! lebih suka kuih buatang tangan berbanding mesin. sebolehnya, kita buat sendiri.

  11. saya lebih suka yang lama….tak raya pun selalu makan kuih bahulu, kuih bakar dll…

  12. Raya 2013 lama lagi, nanti bulan Ogos. Tapi apa salahnya buat awal-awal .. jimat masa dan tenaga..

  13. best ler biskut raya ni, teringin juga nak buat bila nak dekat raya..kdng2 tak menjadi..boleh puteri kasih ajar takai buat biskut raya kelapa..huhuhu (ade ke resepi tu)

  14. hadoi tak sempat nak maen keyword… nak tempah ngan put3 laa nanti

  15. hehe betul tu puteri…yg buat sendiri (bukan sy yg buat lah tapi…) lebih sedap kalau nak bandingkan dengan yg dijual…biasanya yg dijual tu bekas je cantik, rasanya belum tentu lagi senonoh…wakakaka :D

    PS: belanja puteri beruang plak arini…kehkehkeh

  16. salam..
    yaya pon da strt reasearh nak cri wat kuih yang sedap+simple dan mudah..
    hehe..buat sendiri lagi baik..boleh kurangkan kalori sendiri..kurangkan gula dan apa2 yang patut..
    orang xnk makan xpe..dri sdri boleh makan..ngeeee ;p

  17. raya dah nak dekat eloklah kumpul resipi biskut mana nak dibuat nanti..

  18. awal nyer entri kuih raya puasa pun belum hehe smengat nampak
    http://long-cham.blogspot.com/2013/05/samsung-yang-hampeh.html

  19. boleh ambil order ni..ehheeh boleh pos ke

  20. mgkn baru mencari2 resipi nak buat kuih raya je kot. tahun ni nak buat kuih raya ngan bini aku la. nak buat sendiri x reti. hahaha…

  21. fuhh..sedap kuih raya. lapar plak rasa.

  22. tinggal beberapa bulan je lagi…

  23. tulah..dah ada yang tak sabar nak buat kuih dah. Atau mungkin untuk tempahan je tu :)

  24. mesti ramai yg nak buat kuih raya yg sedap dan buat bisnes dgnnya…
    makcik saya ada juga tanya, kenapa tak buat video ebook kuih raya….

  25. sy pilih kek lapis! weeee

    hahaha!

  26. nice sharing puteri..
    raya thun lpas smpat wat choc chip cookoes je..
    thun ni xtau lgi cmna.. tggu aje.. ;)

  27. baru nk bookmark resepi td..hee..tp mmg bagus buat ait tgn sdiri dr bli biskut raya ni…thanks.

  28. Puteri, pinjam masa sket? Nmpk mcm terlebih masa tuh ha….hahaha

  29. bunda pun suka kuih tradisional seperti putu kacang dan makmur…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top