You are here: Home > Bicara Hatiku > Bloglist, Contest Dan Blognovela

Bloglist, Contest Dan Blognovela

Bloglist

Semalam telah berakhirlah sudah segmen bloglist puterikasih.com 2014. Terima kasih kepada rakan-rakan blogger yang telah sudi memeriahkan bloglist ini. Untuk melihat senarai penuh bloglist puterikasih.com, korang bolehlah klik SINI atau boleh klik diruangan Bloglist 2014 seperti dalam gambar di bawah ni.

bloglist 2014

Kesemuanya ada 27 blog yang telah tersenarai dan bermula hari ini, setiap kali puteri mulakan blogwalking, blog-blog itulah yang akan puteri kunjungi terlebih dahulu. Sebagai tanda penghargaan kepada mereka semua yang telah memberi sokongan. Korang boleh juga gunakan link-link itu jika ingin berblogwalking.

Contest

Nampaknya di permulaan 2014 ni, begitu ramai rakan-rakan blogger yang menganjurkan pelbagai jenis contest dan giveaway di blog mereka. Setakat ni puteri dah sertai dua contest iaitu contest Handphone Giveaway dan Mom Blogger Top Referral Contest.

Dan masih ada beberapa lagi contest yang puteri berminat untuk sertai nanti tapi perlu mengikut giliran kalau tak nanti entri blog puteri ni akan penuh dengan contest je.

Untuk korang yang kekurangan idea untuk menaip entrti baru, bolelah cuba menyertai contest Handphone Giveaway dan Mom Blogger Top Referral Contest, mana tau ada rezeki untuk korang menang handphone baru ataupun wang tunai kan.

Blognovela

Mungkin ada yang tertanya-tanya apa itu blognovela. Untuk maklumat lanjut korang boleh terjah entri adik manis ni. Korang hanya perlu klik SINI. Jawab soalan mudah dalam entri tu. Tak perlu nak buat entri, like fanpage atau follow blog. Semua tu tak perlu. Hanya jawab satu soalan dan ada kemungkinan blog korang tu akan direview.

Jadi kalau sesiapa berminat untuk blog mereka direview oleh my adik manis yang memang rajin mereview blog orang bolehlah terjah entri BLOGNOVELA yang dah pun memasuki musim kedua kerana telah mendapat sambutan yang hangat di musim pertama dulu.

About Puteri Kasih

Bukan seorang tuan puteri kayangan, cuma insan biasa yang meminati bidang penulisan. Mula aktif berblog sekitar tahun 2011. Seorang pencinta kucing dan bakal seorang novelis. Berpegang pada prinsip tewas tidak bererti gagal selamanya

42 comments

  1. ramai blogger yang sedang buat GA dan segmen sekarang nie

  2. Alhamdulillah… blog fuza juga tersenarai
    Tq Puteri Kasih

    http://fuzamusa.blogspot.com/

  3. Bloglist dah join, Handphone GA pun dah join.. Blognovela pun dah jugak ;D
    Mom Blogger Top Referrel je belum join lagi ;D hee

  4. Rajin betul Puteri kasih join contest.. semoga berjaya memenangi contest yang disertai…

  5. Wow, makin meriah blog ini kan :)

  6. samalah contest yg kita sertai…harap ada rezeki hihihi

  7. tahun 2014 aiza belum menyertai apa-apa segmen.. mood bersegmen ke laut, hihi.. tengoklah hujung minggu ini jika rajin.. banyak juga segmen rakan-rakan blogger yang ada dalam bookmark aiza.. mujurlah kesemuanya tamat pada akhir bulan januari 2014.. pilih mana yang senang dan syaratnya mudah sahaja.. segmen adik manis tu aiza dah join.. :D

  8. sekarang ni banyak sangat giveaway.. sana sini entry GA / segmen …
    kalau syaratnya tak keterlaluan nak jugak join :)

  9. kalau syarat tak keterlaluan nak jugak join giveaway tu….

  10. mcm mana kalau tersenarai sekali puteri?

  11. terharunyaaaa.. syg lebih lah mcm ni.. :P

    boleh rujuk senarai bloglist tu kalau nk blogwalking nanti. :D

  12. salam cik puteri =)

    yea..dlm senarai dah ye..heee ^_^

  13. tahniah…puteri semakin kreatif dan maju

  14. oo suruh la dia singgah ligakampung.com ye..heheh

  15. Salam Rabu puteri…Nama Blog tu dah macam telenovela cerita Lola…

  16. meriah laaa blog ni…bertambah2 erat lagi hbungan silaturahim antara blogger ^_^

  17. hi puteri :)

    ada tgok entri adik manis tadi…hehe

  18. Rasa cam nak buat giveaway jugak lah… Cambest jer. Buat masa nih belum berkesempatan join mana-mana kontes. Rugi lak rasa.

  19. betul lah puteri , klu bw mana2 blog pasti akan jumpa segmen dan sebagai nya…
    memang musim kot..hehehe
    sebab azam atau semangat baru..

  20. fuhh..macam-macam ada tahun nih yekk..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top