You are here: Home / Author Archives: Puteri Kasih

Author Archives: Puteri Kasih

Feed Subscription
Bukan seorang tuan puteri kayangan, cuma insan biasa yang meminati bidang penulisan. Mula aktif berblog sekitar tahun 2011. Seorang pencinta kucing dan bakal seorang novelis. Berpegang pada prinsip tewas tidak bererti gagal selamanya

Cara Untuk Kurus Dengan Mudah Dan Berkesan

diet seimbang

Dua hari lepas bila puteri kongsikan tips menambah berat badan, ramai yang tanya tak ada ke tips untuk turun berat badan. Jadi dalam artikel ni puteri nak kongsikan cara untuk kurus dengan mudah, berkesan dan yang penting sihat. 1) Pastikan ambil sarapan agar perut tidak terasa begitu lapar ketika waktu makan tengahari. Perut yang lapar tanpa bersarapan akan menyebabkan kita mengambil ... Read More »

Alexa Bukan Sekadar Untuk Semak Rank

Tips Mengecilkan Rank Alexa

Puteri yakin majoriti antara kita tahu laman web Alexa adalah untuk semak ranking blog. Betul? Sebenarnya banyak lagi maklumat menarik tentang blog kita, yang boleh kita perolehi jika kita rajin singgah ke laman web alexa tu. Kadang kala bila ada masa terluang puteri suka juga singgah ke laman web alexa, selain untuk semak ranking global dan Malaysia. Puteri suka check ... Read More »

Tips Menambah Berat Badan

panduan diet seimbang

Majoriti suka berkongsi tips menurunkan berat badan, jadi kali ini puteri nak kongsikan pula cara untuk menambah atau menaikan berat badan. Jika orang yang gemuk boleh rasa stress, berdiet dan menahan lapar tetapi tetap juga tak kurus,…orang kurus pun boleh stress bila badan susah mencapai berat yang ideal. Makanlah banyak mana sekalipun tetapi badan tetap keding. Jadi jika korang mempunyai masalah ... Read More »

Insurans.. Penting Atau Tidak?

tanda soal

Artikel kali ini puteri nak ajak korang berbincang tentang insurans. Secara umumnya ada dua jenis insurans utama. Insurans Hayat dan Insurans Am. Dua polisi ni berbeza tapi dengan tujuan yang sama, iaitu untuk melindungi. Insurans Hayat – membayar sejumlah wang kepada pemegang polisi sekiranya berlaku sesuatu yang tidak diingini seperti hilang upaya, pendapatan semasa persaraan…Manakala jika berlaku kematian kepada pemegang polisi maka ... Read More »

Scroll To Top