You are here: Home / Author Archives: Puteri Kasih

Author Archives: Puteri Kasih

Feed Subscription
Bukan seorang tuan puteri kayangan, cuma insan biasa yang meminati bidang penulisan. Mula aktif berblog sekitar tahun 2011. Seorang pencinta kucing dan bakal seorang novelis. Berpegang pada prinsip tewas tidak bererti gagal selamanya

Tips Hilangkan Jerawat Di Muka

Tips Penjagaan Muka

Artikel kali ini puteri nak kongsikan tips untuk hilangkan jerawat di muka secara cepat dan berkesan. Puteri yakin ramai antara kita yang mempunyai masalah jerawat. Biarpun masalah jerawat ni biasanya menyerang muka para remaja, tapi orang dewasa pun tidak terkecuali. Termasuklah muka puteri ni, kadang kala jerawat datang tonjolkan diri. Kalau tak dirawat, memag jerawat tu akan berkampung lebih lama ... Read More »

1st Giveaway Sulaman Lace Heaven

Cara Untuk Bahagia

1st Giveaway Sulaman Lace Heaven   Semua dijemput untuk sertai GIVEAWAY ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut: Follow blog Fuza, Follow Instagram Sulaman Lace Heaven, dan Follow blog Mia Liana Buat satu entri bertajuk 1st Giveaway Sulaman Lace Heaven Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ... Read More »

Berapa Banyak Masa Dihabiskan Dengan Blog?

pengurusan masa

Sebagai blogger separuh masa, pasti masa untuk menguruskan blog sangatlah terhad. Kalau blogger sepenuh masa tu, lain cerita kan sebab memang masa untuk menguruskan blog perlu diutamakan. Puteri selalu gunakan waktu malam untuk berblog. Dalam sejam dua…siaplah mencari idea, menaip artikel baru, membalas komen dan membalas jejak. Kalau ada lebih masa terluang, barulah puteri sempat berblogwalking ke blog yang tersenarai ... Read More »

Tips Buat Bun Lembut Dan Gebu

cara membuat bun

Sejak kebelakangan ni nampak seperti ramai yang suka membuat roti atau bun yang lembut dan gebu di rumah. Mungkin sebab roti yang dibeli di kedai dah tak berapa nak lembut. Bun yang baru dikeluarkan dari oven dapur memang rasa dan baunya sangat menyelerakan. Kalau tak percaya, korang kena cuba buat sendiri. Tapi sebelum korang meroti di dapur, puteri nak kongsikan ... Read More »

Scroll To Top