You are here: Home / Author Archives: Puteri Kasih

Author Archives: Puteri Kasih

Feed Subscription
Bukan seorang tuan puteri kayangan, cuma insan biasa yang meminati bidang penulisan. Mula aktif berblog sekitar tahun 2011. Seorang pencinta kucing dan bakal seorang novelis. Berpegang pada prinsip tewas tidak bererti gagal selamanya

Happy Birthday Adik Manis

birthday

Seorang lagi geng September menyambut ulangtahun kelahirannya pada hari ini, 18 September. Dia ni adalah pengomen tegar kat blog puteri merangkap adik manis puteri yang memang comel dan peramah orangnya. Cuma sejak kebelakangan ni dia agak sibuk, tetapi tetap juga sudi singgah meninggalkan komen bila ada masa terluang. Siapa dia yang puteri maksudkan? Dia adalah Aisya, pemilik blog All About Life Puteri ... Read More »

Apa Beza Marjerin Dengan Mentega?

tanda soal

Siapa tahu apa beza marjerin dan mentega? Selain namanya yang berbeza tetapi kegunaannya hampir sama. Minggu lepas ada yang meninggalkan komen bertanyakan perbezaan antara Marjerin dan Mentega. Hari ini baru sempat nak buat artikel untuk menjawab persoalan. Beza Mentega Dan Marjerin 1) Marjerin diperbuat dari kombinasi lemak haiwan dan lemak sayuran manakala mentega diperbuat dari lemak haiwan, iaitu lemak susu. 2) Dari ... Read More »

Hantaran Dan Perkahwinan

ros merah

Hari ni baru sempat nak buka blog. Beberapa hari ni agak sibuk siapkan gubahan dulang hantaran. Musim cuti sekolah, memang ramai yang menamatkan zaman bujang. Ada sesiapa pembaca blog puterikasih.com yang baru berkahwin? Cantik tak gubahan hantaran yang puteri buat tu? Ada tujuh dulang hantaran kesemuanya dari pihak pengantin perempuan, tapi puteri kongsikan tiga je ye..malas nak upload banyak gambar. ... Read More »

Comel Tapi Garang

kucing comel

Baru selesai balas komen dan delete spam dari blog. Setiap hari beratus-ratus spam kat komen…rimas. Minggu ni puteri agak sibuk, banyak perkara kena selesaikan…jadi blog pun agak terabai sedikit. Update ni pun sebab nak kongsi latest edition kepada keluarga anak bulus puteri. Ayah puteri panggil dia Tiny sebab sekarang ni dialah yang paling kecil tapi nama tu macam tak sesuai je bila ... Read More »

Scroll To Top