You are here: Home / Bicara Hatiku

Category Archives: Bicara Hatiku

Feed Subscription

Selamat Hari Kemerdekaan Yang Ke 57

Erti kemerdekaan

Di sini lahirnya sebuah cinta….. Negara kita merdeka pada tanggal 31 Ogos 1957 dan esok kita akan menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 57.  Dah 57 tahun negara kita merdeka kan. Pernah tak tertanya-tanya bagaimana keadaan Malaysia lagi 57 tahun akan datang.? Bertuahnya kita lahir sebagai Anak Merdeka. Tidak perlu melalui pahit getir untuk berjuang demi mendapatkan sebuah kemerdekaan. Sampaikan kadang kala kita tidak ... Read More »

Berubah Di bulan Ogos

Cara Untuk Bahagia

Dah bulan Ogos..cepatnya masa berlalu. Malam tadi sambil mendelete komen-komen spam yang menyemak kat sini, puteri sempat juga tukar warna latar blog ni. Mula-mula tu macam nak tukar theme je terus, tapi kalau tukar theme nanti mesti ada je yang tak kena, mulalah kena edit sana dan sini. Warna latar kali ini tak ada warna pink dan purple dah. Tukar ... Read More »

Cerita Berbeza Satu Entri

ketupat

Bulan Julai dah sampai ke penghujung. Rasanya masih ramai lagi yang masih bercuti raya bersama keluarga di kampung halaman. Buka blog tadi, komen spam dah berlambak. Kalau setiap satu komen spam tu boleh diibaratkan sebagai duit raya, memang kayalah puteri. Banyak kali juga puteri abaikan blog dalam bulan ni. Kejap timbul kejap tenggelam. Tapi Nuffnang tetap sudi bagi lagi dua CPUV. Satu dah ... Read More »

Terima Kasih Blog Santai

Terima Kasih

Buka blog tadi baru perasan, baru ada 9 entri je untuk bulan ni. Kalau termasuk entri ni baru sepuluh. Harap bulan depan akan lebih rajin dan lebih aktif mengupdate artikel baru. Semalam puteri dapat satu sampul coklat. Sampul tu dimasukkan kedalam plastik, sebab menurut kertas putih kecil yang ditampal pada sampul coklat tu, sampul tu terkoyak jadi pihak Pos Malaysia ... Read More »

Scroll To Top