Home > Bicara Hatiku

Bicara Hatiku

Video Gadis Bertudung Biar Diri Dicabuli Oleh Artis Kpop

tanda soal

Video Gadis Bertudung Biar Diri Dicabuli Oleh Artis Kpop | Kecoh bila ramai dah membuka mulut dan mengkritik tindakan beberapa orang gadis bertudung dengan rela hati membiarkan diri dicabuli oleh artis Kpop. Puteri hanya mampu geleng kepala tengok video tu kat facebook. Beberapa orang gadis bertudung merelakan diri dipeluk cium oleh artis Kpop itu di depan khayalak ramai tanpa segan silu. ... Read More »

Selamat Tahun Baru 2015

Mercun

Selamat Tahun Baru 2015 buat semua pembaca blog puterikasih.com. Semoga hari hari yang bakal dilalui akan lebih baik dari sebelumnya. Apa yang kurang kita lebihkan dan perbaiki. Apa yang telah sedia baik, kita perhalusi lagi. Begitu cepat masa berlalu kan. 2014 telah berundur pergi. Tak akan kembali, tetapi pasti banyak kenangan pahit manis yang akan kita bawa bersama ke tahun ... Read More »

Bola Dan Blog, Harimau Malaya Dan Puterikasih

kucing merenung

Sebelum bermulanya bulan terakhir untuk tahun 2014, elok rasanya puteri buat penutup untuk bulan November terlebih dahulu. Sebelum tu nak ucap tahniah kepada pasukan Harimau Malaya yang berjaya mengalahkan pasukan Singapura malam tadi. Separuh masa pertama tu agak membosankan sikit, banyak pass sesama sendiri je tapi tak berjaya buat ‘finishing touch’. Tetapi di minit-minit terakhir tu barulah rasa berdebar-debar je ... Read More »

Ini Kisah Puteri

tanda soal

Begitu cepat masa berlalu, pejam celik bulan Oktober dah bakal melabuhkan tirainya. Tinggal dua bulan sahaja lagi sebelum tahun 2014 pula meninggalkan kita. Bagaimana dengan azam 2014? Sudah tercapai atau belum? Tahun 2014, puteri impikan untuk memiliki novel sendiri. Untuk sesiapa yang dah lama setia dengan blog puterikasih.com, pasti sedia maklum yang dulu puteri rajin kongsi artikel e-novel kat sini. ... Read More »

Kejadian Di Pasar Antara Tauke Dan Pelanggan

persoalan

Puteri nak kongsikan satu cerita yang berlaku semalam Apa yang puteri kongsikan ni bukan untuk membuka aib sesiapa tetapi sekadar renungan untuk diri sendiri dan juga semua pembaca blog ini. Semalam puteri ke pasar, hujung minggu biasanya suasana di pasar besar agak sesak. Singgah di satu gerai yang menjual serai, kunyit, lengkuas, bawang…. Tauke gerai tu seorang lelaki warga emas, ... Read More »

Hantaran Dan Perkahwinan

ros merah

Hari ni baru sempat nak buka blog. Beberapa hari ni agak sibuk siapkan gubahan dulang hantaran. Musim cuti sekolah, memang ramai yang menamatkan zaman bujang. Ada sesiapa pembaca blog puterikasih.com yang baru berkahwin? Cantik tak gubahan hantaran yang puteri buat tu? Ada tujuh dulang hantaran kesemuanya dari pihak pengantin perempuan, tapi puteri kongsikan tiga je ye..malas nak upload banyak gambar. ... Read More »

Penangan Rainbow Loom Bands

Pelangi

Hebat betul penangan Rainbow Loom Bands. Pusing kiri, pusing kanan..hampir di mana-mana sahaja ada Loom Band. Getah berwarna warni yang semakin menjadi kegilaan budak-budak dan para remaja. Yang tak berapa nak remaja macam puteri ni pun tertarik juga. Tertarik je ye, tak pernah terfikir nak mencuba. Nak dijadikan cerita, semalam puteri singgah kedai untuk membeli barang untuk siapkan tempahan. Sampai ... Read More »

September Datang Lagi

september

Bulan September dah nak masuk hari yang ketiga, puteri baru nak buat entri pembukaan. Sibuk pun ye, malas menaip pun ye. Biasalah bila siang dah leka dengan kerja, malam fikir nak rehat-rehat je. Lagipun ada beberapa novel yang tengah tunggu giliran untuk dibaca, jadi mood menaip seakan terbang ke langit biru. Maaf aku tidak sempurna, kadang kala mood berblog ke laut ... Read More »