You are here: Home > Pendapat

Category Archives: Pendapat

Feed Subscription

5 Benda Yang Tak Patut Dibeli Dari Kedai RM5

duit

5 Benda Yang Tak Patut Dibeli Dari Kedai RM5 | Setiap kali masuk kedai RM5 atau RM2 pasti rambang mata dibuatnya kan. Rasa macam semua benda nak dibeli. Bakul atau troli yang kosong selalunya akan dipenuhi dengan pelbagai jenis barang bila sampai ke kaunter pembayaran. Ramai yang tak sedar, akibat rambang mata, banyak barang yang tidak berkualiti atau tidak diperlukan ... Read More »

Punca Calon Gagal Dapat Kerja

Gagal

Apa punca seseorang calon gagal dapat kerja biarpun telah banyak menghantar permohonan dan menghadiri temuduga? Puteri terima email dari seorang individu yang hanya memperkenalkan dirinya sebagai Iza setelah dia membaca artikel Cara Untuk Lulus Temuduga. Pasti calon akan rasa tertekan bila beratus-ratus permohonan untuk jawatan kosong dihantar dan berpuluh-puluh temuduga dihadiri tetapi akhirnya hanya jawapan  negatif diterima. “Maaf, permohonan awak ditolak.” Antara ... Read More »

Laman Sosial Dan Applikasi Yang Paling Kerap Diguna

tanda soal

Memandangkan topik tentang penutupan facebook di Malaysia sedang hangat dibincangkan, puteri nak ajak korang bincang tentang laman sosial dan applikasi yang paling kerap korang gunakan setiap hari. Selain Facebook…Blog, Twitter, Google+, Instagram, Whatsapp, Wechat…antara sebahagian laman sosial dan applikasi yang semakin popular dan ramai yang menggunakannya untuk berkongsi cerita dan juga sebagai ruang komunikasi. Malah laman sosial dan applikasi ini ... Read More »

Kenapa Suka Baca Blog Tu?

Menggunakan gambar dalam entri blog

Setiap antara kita pasti mempunyai beberapa blog kegemaran yang akan kita singgah dan baca setiap kali ada artikel baru di blog tersebut. Mungkin sebagai silent reader ataupun sebagai seorang yang rajin meninggalkan komen. Pasti ada ciri-ciri tertentu yang membuatkan sesuatu blog itu menarik minat kita untuk membaca setiap artikel yang dikongsikan oleh pemilik atau admin blog tersebut. Lain orang pasti ... Read More »

Scroll To Top