You are here: Home / Petua & Tips

Category Archives: Petua & Tips

Feed Subscription

Tips Buat Bun Lembut Dan Gebu

cara membuat bun

Sejak kebelakangan ni nampak seperti ramai yang suka membuat roti atau bun yang lembut dan gebu di rumah. Mungkin sebab roti yang dibeli di kedai dah tak berapa nak lembut. Bun yang baru dikeluarkan dari oven dapur memang rasa dan baunya sangat menyelerakan. Kalau tak percaya, korang kena cuba buat sendiri. Tapi sebelum korang meroti di dapur, puteri nak kongsikan ... Read More »

Cara Untuk Kurus Dengan Mudah Dan Berkesan

diet seimbang

Dua hari lepas bila puteri kongsikan tips menambah berat badan, ramai yang tanya tak ada ke tips untuk turun berat badan. Jadi dalam artikel ni puteri nak kongsikan cara untuk kurus dengan mudah, berkesan dan yang penting sihat. 1) Pastikan ambil sarapan agar perut tidak terasa begitu lapar ketika waktu makan tengahari. Perut yang lapar tanpa bersarapan akan menyebabkan kita mengambil ... Read More »

Alexa Bukan Sekadar Untuk Semak Rank

Tips Mengecilkan Rank Alexa

Puteri yakin majoriti antara kita tahu laman web Alexa adalah untuk semak ranking blog. Betul? Sebenarnya banyak lagi maklumat menarik tentang blog kita, yang boleh kita perolehi jika kita rajin singgah ke laman web alexa tu. Kadang kala bila ada masa terluang puteri suka juga singgah ke laman web alexa, selain untuk semak ranking global dan Malaysia. Puteri suka check ... Read More »

Tips Menambah Berat Badan

panduan diet seimbang

Majoriti suka berkongsi tips menurunkan berat badan, jadi kali ini puteri nak kongsikan pula cara untuk menambah atau menaikan berat badan. Jika orang yang gemuk boleh rasa stress, berdiet dan menahan lapar tetapi tetap juga tak kurus,…orang kurus pun boleh stress bila badan susah mencapai berat yang ideal. Makanlah banyak mana sekalipun tetapi badan tetap keding. Jadi jika korang mempunyai masalah ... Read More »

Scroll To Top