You are here: Home / Santai

Category Archives: Santai

Feed Subscription

Buah-Buahan, Jus Dan Cuaca Panas

air kelapa segar

Sejak kebelakangan ini setiap hari panas terik. Minum air berbotol-botol pun rasa tak cukup. Tetap rasa haus. Tekak pun cepat rasa kering. Semua ni berpunca dari proses dehidrasi bila badan asyik berpeluh. Malah cuaca yang panas juga menyebabkan kulit lebih berminyak dan mulalah geng-geng jerawat tumbuh di muka. Selain air, pengambilan buah-buahan juga sangat membantu ketika musim cuaca panas. Tidak kira dimakan ... Read More »

Gubahan Buah Kreatif

Buah Strawberi

Puteri pantang nampak benda-benda yang kreatif, gubahan-gubahan yang unik… pasti tertarik. Contonya macam buah strawberry yang diukir menjadi sekutum mawar merah. Hanya dengan menggunakan pisau, buah strawberi tu boleh berubah jadi ros merah. Cantik dan kreatif kan. Sesuai nak dibuat sebagai gubahan hantaran perkahwinan. Korang rasa boleh buat sendiri tak? Kalau rajin berlatih pasti boleh. Tapi kalau percubaan pertama mungkin ... Read More »

Apa Kaitan Laman Sosial Dan Personaliti?

Laman Sosial Blog

Laman sosial seperti Facebook, Twitter, Blog, Instagram dan yang sewaktu dengannya sering di jadikan medium perantaraan untuk berkongsi minat, meluahkan perasaan dan juga untuk bersembang dengan kenalan baru dan lama. Korang pasti ada satu laman sosial yang paling korang minati, contohnya macam puteri kalau nak dibuat perbandingan semua laman sosial yang ada…puteri paling suka blog. Mungkin sebab puteri ni kalau nak kongsi ... Read More »

Idea Bercucuk Tanam Jimatkan Ruang

menanam dalam botol

Tengah mencari idea menaip artikel baru tadi, singgah di fanpage laman impiana terus tertarik pada idea bercucuk tanam untuk menjimatkan ruang. Rumah tiada kawasan lapang atau pasu mahal bukan lagi halangan untuk mereka yang berminat untuk bercucuk tanam. Cuba tengok dua gambar kat bawah tu. Mudah je kan. Tak perlu ada tanah lapang. Orang yang tinggal kat kondominium atau rumah ... Read More »

Scroll To Top