Fitnah Membunuh

Tiada siapa yang suka andai dirinya difitnah namun kenapa masih ramai yang suka memfitnah? Walaupun hanya dengan kata-kata, fitnah mampu menjatuhkan maruah, mengaibkan malah juga mampu memporak perandakan kehidupan orang. Bila di hati penuh hasad dengki dan iri hati, cara seorang pengecut adalah untuk memfitnah. Nak berdepan tak berani, terpaksa la menyalah gunakan teknologi. Post yang bukan-bukan kat wall orang. ... Read More »

Cara Membersihkan Blog Dari Malware

Seperti yang puteri janjikan, di entri ini puteri akan kongsikan cara untuk menyelesaikan atau membersihkan malware dari blog. Sebelum itu, pastikan korang dah scan dulu blog. Kalau belum sila scan di SINI. Sebenarnya ada beberapa lagi cara lain yang boleh digunakan untuk scan blog korang antaranya google diagnostic page, wordfence wordpress plugin (untuk pengguna wordpress), dan juga google webmaster tools. ... Read More »

Blog Bebas Malware?

Sejak beberapa hari lepas, misi membalas jejak agak terjejas akibat beberapa blog di serang malware. Ada beberapa blog rakan blooger yang puteri tak dapat membalas jejaknya kerana bila klik link blog dorang akan keluar paparan di skrin yang blog tersebut ada malware. Mungkin ada yang tak perasan blog mereka terkena malware. Bagi yang terkena malware pula, pasti jenuh tuan blog ... Read More »

Kejutan Di Email

Pagi tadi buka email, seperti biasa mail dalam inbox biasanya dipenuhi dengan notifications komen-komen dari blog dot com ni tetapi ada satu email tu agak berbeza sebab tertera perkataan ‘CONGRATULATIONS’ Mula-mula tu agak was-was juga nak membukanya, ialah mana tahu spam ke apa kan. Sebab dulu puteri pernah kena sekali, buka email kata menang hadiah tapi rupanya virus apa entah. ... Read More »

Apps Yang Wajib Ada Untuk Telefon Pintar

Semalam  puteri buat entri mengenai penguasaan pasaran telefon pintar yang didominasi oleh dua kuasa besar iaitu Samsung dan Apple. Dan dari komen balas, di tempat ketiga kemungkinan nokia yang tak pernah lapuk dek hujan. Mungkin juga HTC mahupun Blackberry, tapi rasanya blackberry tu macam agak berbeza sedikit kan. Anyway hari ini puteri nak ajak korang berkongsi tentang ‘Apps’ pula, Tak ... Read More »

Penguasaan Pasaran Telefon Pintar

Siapa tak kenal Apple dan Samsung kan. Dua kuasa besar yang kini telah dinobatkan sebagai raja pasaran telefon pintar berikutan kejayaan menguasai pasaran dunia. Trend pembeli terkini lebih menggemari telefon pintar berbanding telefon biasa. Kalau diperhatikan, dah ramai pengguna telefon bimbit yang dah mula memiliki sekurang-kurangnya satu telefon pintar. Setakat ini, puteri hanya dah menggunakan produk Samsung. Produk Apple, puteri ... Read More »