Artikel Terbaru

Berapa Banyak Masa Dihabiskan Dengan Blog?

pengurusan masa

Sebagai blogger separuh masa, pasti masa untuk menguruskan blog sangatlah terhad. Kalau blogger sepenuh masa tu, lain cerita kan sebab memang masa untuk menguruskan blog perlu diutamakan. Puteri selalu gunakan waktu malam untuk berblog. Dalam sejam dua…siaplah mencari idea, menaip artikel baru, membalas komen dan membalas jejak. Kalau ada lebih masa terluang, barulah puteri sempat berblogwalking ke blog yang tersenarai ... Read More »

Tips Buat Bun Lembut Dan Gebu

cara membuat bun

Sejak kebelakangan ni nampak seperti ramai yang suka membuat roti atau bun yang lembut dan gebu di rumah. Mungkin sebab roti yang dibeli di kedai dah tak berapa nak lembut. Bun yang baru dikeluarkan dari oven dapur memang rasa dan baunya sangat menyelerakan. Kalau tak percaya, korang kena cuba buat sendiri. Tapi sebelum korang meroti di dapur, puteri nak kongsikan ... Read More »

Kesan Buruk Tidak Cukup Tidur

Akibat Kurang Tidur

Berapa jam korang tidur setiap malam. Cukup tak waktu tidur setiap hari atau pun waktu tidur korang terjejas sebab korang selalu tidur lewat? Tahu tak ada banyak kesan buruk jika kita tidak mendapat cukup tidur. Antaranya : 1) Stress – Jika kita tidak cukup tidur, kita sukar untuk memberikan tumpuan pada kerja dan aktiviti seharian. Bila kita hilang fokus, kita akan ... Read More »

Scroll To Top