Artikel Terbaru

Insurans.. Penting Atau Tidak?

tanda soal

Artikel kali ini puteri nak ajak korang berbincang tentang insurans. Secara umumnya ada dua jenis insurans utama. Insurans Hayat dan Insurans Am. Dua polisi ni berbeza tapi dengan tujuan yang sama, iaitu untuk melindungi. Insurans Hayat – membayar sejumlah wang kepada pemegang polisi sekiranya berlaku sesuatu yang tidak diingini seperti hilang upaya, pendapatan semasa persaraan…Manakala jika berlaku kematian kepada pemegang polisi maka ... Read More »

Jenis Artikel Yang Tidak Perlu Menaip Panjang Lebar

Menggunakan gambar dalam entri blog

Kekurangan masa untuk menaip artikel blog yang panjang lebar setiap hari? Atau kehilangan idea untuk mengarang ayat…sebenarnya ada beberapa jenis artikel yang boleh ditaip secara ringkas, tidak perlu pening menyusun kata tetapi artikel itu masih mempunyai peluang yang tinggi untuk menjadi artikel yang popular. 1) Artikel Perbincangan – Buat artikel berbentuk perbincangan. Pilih satu topik yang menarik untuk dibincangkan. Tulis ... Read More »

5 Cara Mudah Dan Cepat Buat Duit Online

Buat duit dengan blog

Apa cara mudah dan cepat untuk buat duit online? Menjana pendapatan sampingan secara online seolah dah menjadi satu trend. Lebih mudah bila hampir setiap rumah ada internet. Jadi tak perlulah bersusah payah ke kafe cyber atau guna internet ketika di tempat kerja sahaja kan. Dalam artikel ni puteri nak kongsikan 5 cara mudah dan cepat untuk buat duit online. Antaranya. 1) ... Read More »

Scroll To Top