Home > Tag Archives: nuffnang

Tag Archives: nuffnang

Kumpulkan Semua Menjadi Satu

BE Nuffnang

Login ke akaun Nuffnang tadi untuk melihat jika ada CPUV baru yang sedang on going, sementara ada masa terluang untuk mengupdate ni, bolehlah buat artikel penghargaan. Tetapi nampaknya bulan Disember 2014 ni, sekali lagi Nuffnang dan para pengiklan bermurah hati untuk memberi CPUV. Tiada kesempatan untuk buat satu persatu, lagipun bila kurang masa menghadap blog, sukar untuk melihat banner-banner CPUV ... Read More »

Status Glitterati Hilang? Kenapa?

tanda soal

Sengaja login ke dashboard Nuffnang pagi tadi untuk tengok statistik, kalau ada keyword yang menarik boleh juga dijadikan entri. Tapi lain pula jadinya bila terperasankan status Glitterati sudah hilang dan berganti pula dengan NON GLITTERATI. Kenapa? Kenapa dari status Glitterati boleh tiba-tiba tukar jadi Non Glitterati? Nak kata curang dengan nuffnang …TIDAK, jadi kerana malas nak fikirkan alasan, puteri pun ... Read More »

Dapat Duit Raya Dari Nuffnang

Sampul duit raya

Dah hampir seminggu puteri tak login ke akaun Nuffnang, tetiba pagi tadi tergerak hati nak check keyword yang tengah panas kat statistik Nuffnang untuk blog puterikasih.com ni. Sambil menyemak keyword, haruslah juga mengintai earning. Rupanya ada satu CPUV (BE) baru yang tengah on going. CPUV dari Twisties Traxxobeats ini dah on going sejak penghujung bulan Julai dah, maksudnya hari ini ... Read More »

Rezeki Awal Julai

senyum

Seminggu yang lepas, puteri ada menulis artikel bertajuk Siapa Kata Susah Nak Dapat Duit.  Dalam entri itu, ada puteri selitkan tentang CPUV (cost per unique visit) dari Nuffnang. Beza CPUV dari iklan biasa iaitu CPC ialah CPUV di kira berdasarkan unique visit ke blog kita manakala CPC dikira pada jumlah klik. Biasanya CPUV ni setiap hari kita dapat tengok peningkatan ... Read More »

Selepas 10 Hari

Selamat menyambut maulidur rasul puteri ucapkan kepada semua pembaca blog puterikasih.com yang beragama islam. Nampaknya agak lewat sedikit puteri publish entri untuk hari ini. Setelah 10 hari 1st Giveaway By Puterikasih.com berlangsung di blog ini, peserta ke 100 telah melaporkan diri tengah malam tadi. Kalau nak tengok senarai terkini peserta, korang boleh klik SINI. Puteri memang tak sangka 1st giveaway ... Read More »

Siapakah Puteri Kasih?

Korang kenal Puteri Kasih? Siapakah Puteri Kasih? Kerabat diraja? —-> BUKAN Blogger otai? —-> BUKAN Retis —-> BUKAN Penulis Novel? —–> err maybe  (andainya dipermudahkan) hehe Korang mesti pelik kan, kenapa puteri tiba-tiba buat entri macam ini, buang tebiat ke apa puteri ni? haha Sebenarnya tadi puteri check statistik kat Nuffnang, ternampak pula keyword panas ni. Aikk terkejut juga bila ... Read More »

Alahai Keyword

  Tadi sebelum buka blog, puteri login akaun NUFFNANG. Sahaja nak tengok earning untuk minggu ini. Lepas tu puteri check keywords pula untuk blog puterikasih.com dan blog personal.  Tak sangka pula ramai yang cari tentang Zalora walaupun baru semalam puteri tulis entri tentang Zalora. Cuba korang tengok print screen yang puteri ambil dari Nuffnang kat bawah ni:-   Menipu, tipu ... Read More »