Home > Tag Archives: Puteri Kasih

Tag Archives: Puteri Kasih

Preview Cik Dacing & Encik Ikan – Bab 3

enovel melayu

Tahniah kepada pasukan Pahang kerana berjaya menempah tiket ke final Piala Malaysia dan bakal bertemu dengan pasukan Kelantan pada 3 November nanti. Semalam kali pertama kot puteri tengok bola sepak sambil tergelak besar. Sesiapa yang menonton aksi separuh akhir malam tadi antara Pahang dan Sarawak, tahulah kenapa. Ok berbalik kepada tajuk, untuk entri ni puteri kongsikan preview untuk ENovel Cik ... Read More »

Preview Cik Dacing & Encik Ikan – Bab 1

enovel melayu

Puteri ada menerima beberapa email yang bertanyakan kenapa puteri tak nak letak E-Novel Cik Dacing & Encik Ikan di blog puterikasih.com. Sebenarnya bukan puteri sengaja tak nak letak, tapi puteri nak kumpulkan kesemua enovel puteri dalam satu blog, agar lebih mudah untuk mencarinya nanti. Dan juga blog tu boleh menjadi backup kepada kesemua manuskrip puteri andainya laptop meragam ataupun pendrive ... Read More »

Segmen: Reblog Bersama Puteri Kasih

Blog berjaya

Lama rasanya puteri tak buat segmen. Jadi hari ini puteri nak buat segmen hujung minggu yang mudah. Dan memandangkan Isnin pun hari cuti umum iaitu Hari Malaysia,  jadi segmen ini akan berlangsung untuk 3 hari bermula dari tarikh entri ini dipublish sehingga ke hari Isnin tepat jam 11.59 malam. Syarat Penyertaan: 1) Cari satu perkataan yang tersembunyi dalam gambar di ... Read More »

Siapakah Puteri Kasih?

Korang kenal Puteri Kasih? Siapakah Puteri Kasih? Kerabat diraja? —-> BUKAN Blogger otai? —-> BUKAN Retis —-> BUKAN Penulis Novel? —–> err maybe  (andainya dipermudahkan) hehe Korang mesti pelik kan, kenapa puteri tiba-tiba buat entri macam ini, buang tebiat ke apa puteri ni? haha Sebenarnya tadi puteri check statistik kat Nuffnang, ternampak pula keyword panas ni. Aikk terkejut juga bila ... Read More »

Alahai Keyword

  Tadi sebelum buka blog, puteri login akaun NUFFNANG. Sahaja nak tengok earning untuk minggu ini. Lepas tu puteri check keywords pula untuk blog puterikasih.com dan blog personal.  Tak sangka pula ramai yang cari tentang Zalora walaupun baru semalam puteri tulis entri tentang Zalora. Cuba korang tengok print screen yang puteri ambil dari Nuffnang kat bawah ni:-   Menipu, tipu ... Read More »

Kembali Di Bulan Ogos

MERDEKA..MERDEKA..MERDEKA .. Opss belum lagi eh? Mentang-mentang dah bulan ogos, dah bersemangat nak sambut hari merdeka. Walhal raya pun belum lagi kan..hehe Sepatutnya puteri masih ‘bercuti’ namun bila baca komen-komen dari korang, tak sampai hati pula nak cuti lama-lama. Tak sangka ada juga yang suka baca entri-entri puteri yang kebanyakkannya merepek dan meraban ni eh. Jadi untuk tak hampakan korang ... Read More »

Bercuti Sementara

Dah tiga hari puteri tak update entri. Nak kata busy sangat tak juga tapi mood menulis entri dah ke laut mana entah. Seriously nak buka blog pun dah tak ada mood. Tapi kerana menghargai korang yang bersusah payah singgah di blog puteri walaupun tanpa entri baru, puteri gagahkan diri untuk online dan membalas setiap jejak korang. Jadi untuk mencari kembali ... Read More »

Rindu Puteri Ke?

Lama tak update blog ini. Ceh macamlah lama sangat kan. Sedangkan baru 4 hari je. Blogwalking pun dah kurang dah. Sekali sehari je. Kesian blog terabai..hukk Ramai yang dah bertanya, kenapa lama tak update entri. Tak sangka korang ni rindu juga kat entri-entri puteri eh? Ada yang tanya, puteri pergi bercuti ke? Eh kalau bercuti, takdenyer puteri nak balas jejak ... Read More »