You are here: Home > Tag Archives: tips

Tag Archives: tips

Feed Subscription

5 Tips Untuk Menjadi Pendengar Yang Baik

  Ramai di antara kita yang gagal menjadi pendengar yang baik. Apabila keluarga atau rakan atau sesiapa sekalipun meluahkan perasaan atau menceritakan sesuatu, kita lebih cenderung kepada ‘memotong’  kata-kata mereka. Ini akan mengakibatkan seseorang itu menjauhkan diri dan tidak mahu berkongsi masalah dengan kita. Bagaimana untuk menjadi pendengar yang baik? Berikut adalah tips yang boleh di praktikkan oleh kita semua. ... Read More »

Berblog Gaya Puteri Kasih

  Kali ini puteri nak buat entri berkaitan cara puteri berblog. Tak semestinya cara puteri ni betul dan cara orang lain salah. Kita semua ada cara tersendiri kan. Puteri tak tahu cara you all macam mana. Tapi puteri hanya sekadar ingin berkongsi cara puteri berblog. 1) Entri – Puteri akan cuba pastikan setiap hari sekurang-kurangnya ada satu entri supaya mereka ... Read More »

Alahai Google Chrome

  Sejak kebelakangan ni aku mengalami masalah nak mengonlinekan diri. Semua page susah benar nak load. Adakalanya sepuluh minit je ok, lepastu mulalah meragam semula. Asyik loading je, tapi blank…tak ada apa pun yang keluar. Memang tension gila rasanya. Beribu kali on off modem, tapi masalah tetap sama. Kalau hilang sabar, rasa nak je aku hempas modem tu. Apa yang ... Read More »

Cara-Cara Untuk Happykan Diri

  Semestinya kita ingin berasa happy selalu. Tapi adakalanya masalah peribadi,masalah kewangan, kerja dan bermacam-macam lagi situasi yang lain membuatkan kita rasa stress dan bad mood. Susah untuk happy bila hati tak tenang dan jiwa tak tenteram. Tapi bila difikirkan balik, hidup ini terlalu singkat untuk diratapi. Mungkin hari ini kita masih disini bersama insan-insan yang kita sayang, tapi esok ... Read More »

Scroll To Top