You are here: Home > Tag Archives: twitter

Tag Archives: twitter

Feed Subscription

Trend Share Dan Retweet Penyebar Fitnah?

Jangan Di Tanya Salah Siapa

Dengan adanya Facebook dan Twitter, begitu mudah untuk menyebarkan maklumat. Malah sekarang ni seakan trend bila orang suka tekan share di Facebook dan Retweet di Twitter. Kalau tujuan share dan retweet untuk menyebarkan maklumat yang berinformasi dan berguna memang banyak manfaatnya tapi bagaimana pula kalau ianya seumpama menyebarkan fitnah atau khabar angin sahaja? Pada pendapat puteri, tak salah kita gunakan ... Read More »

Memandu Sambil Bertweet dan Berfacebook

Kalau suatu ketika dulu, pengguna jalan raya suka bercakap di telefon dan berSMS, kini muncul pula trend terbaru dimana pengguna jalan raya suka bertweet dan berfacebook malah juga memuat turun gambar dan lagu. Trend sebegini boleh membahayakan diri sendiri mahupun pengguna jalan raya yang lain. Cuba bayangkan berapa saat yang akan korang ambil untuk menulis sebaris status di FB mahupun ... Read More »

ACE

  Dua entri yang sebelum ni, puteri ada bagi hint tentang “BABY BARU”. Ramai yang teka anak kucing eh. Amboi-amboi korang ni, mentang-mentang Puteri suka kucing, cakap baby baru je, terus teka anak kucing. Puteri tak larat dah nak tambah bilangan kucing. Bukan tak larat nak jaga, tapi tak larat dengar kata-kata sedara mara dan jiran-jiran. Antara ayat yang sering ... Read More »

Alkisah Bulan Oktober

  Sepatutnya entri ni nak dibuat pada 1 oktober tapi tergendala la pula. Mana tak tergendala kalau asyik tulis entri untuk novel bersiri je kan..hahaha. Apa yang puteri perasan, blog puteri  sejak kebelakangan ni sehari cuma satu entri je. Macam malas lak kan. Adakalanya tak ada idea nak update dan sometimes agak sibuk juga. Ayway untuk bulan ni puteri akan ... Read More »

Scroll To Top