You are here: Home / Tag Archives: udang

Tag Archives: udang

Feed Subscription

Udang Sos Lada Hitam

  Amboi aku ni, mentang-mentang line dah laju, rajin bebenar aku ni nak mengupdate..hehe. Hope la berterusan macamni kan. Ok untuk entri ni pula, aku nak share another resipi ngan you all. Resipi yang menggunakan udang sebagai ramuan utama. Anyone like prawns? Sila angkat perut…eh bolehke angkat perut?…hehehehe Tak nak melalut dah..straight to the recipe :-   UDANG SOS LADA ... Read More »

Popia Goreng

  Sejak kebelakangan ini, line internet aku ni sering meragam. Agak sukar nak update blog, apatah lagi nak balas kunjungan dan blogwalking. Jadi aku nak minta maaf la kat you all kalau aku agak lambat singgah ke blog you all yer. Anyway untuk entri kali ini…aku nak share resipi popia goreng plak. Sedap tau kalau cicah dengan sos cili. Lagipun ... Read More »

Udang Masak Lemak Cili Api

  Kali ini nak share ngan you all satu variasi resipi ‘masak lemak cili api’. Tapi untuk resipi kali ini, kita gunakan udang dan nanas. Sedap sangat tau..sebab ada rasa masam-manis sikit. Ok tanpa berceloteh panjang..jom kita tengok resipinya UDANG MASAK LEMAK CILI API BAHAN-BAHAN Udang ( dibersihkan tapi jangan buang kulit) 2 cawan santan pekat 3 batang serai (diketuk) ... Read More »

Bergedel Tauhu

  Wah nampaknya blog aku ni dah jadi macam blog resipi. Semalam entri resipi, harini pun entri resipi. Tak apa la you all layankan saje yer. Lagipun ramai kan yang dah rajin masak sekarang ni. Sesekali teringin juga aku nak jadi chef dan mengajar you all memasak..hehehe. Ok untuk resipi hari ini, nak share ngan you all buat bergedel tauhu. ... Read More »

Scroll To Top